torek, 16. januar 2018

Bravna terapija in Feng shui pri ureditvi bivalnega okolja
   


Stranki gospe Vilmi (pa tudi mnogim drugim) sem opremila dom po načelih Chromaterapije in Feng Shui, pravzaprav je šlo za preureditev že opremljene hiše. Najprej sem naredila Bagua mrežo, za vse bivajoče na podlagi rojstnih datumov in glede na njihove življenjske izzive, zastoje, določila ustrezno barvno študijo. Največji problem je predstavljal vhod hiše, ki je bil obrnjen v hrib, obrnjen k zvoniku sosednje cerkve. Po načelih Feng shiu je hrib vedno za hišo, kot hrbet hiše, ki hišo varuje.  Sprememba vhoda na sever ter vnos rdeče barve na vhod, je bistveno spremenila energijo hiše, tudi zunanjost, vrt se je lahko lepše uredil, dostop je bil bolj prijazen. Osnovna barva, ki sem jo predvidela v hiši je pastelno rumena  (od nežno vanili odtenkov, to intenzivnejših odtenkov v jedilnici, do zlatih odtenkov v dnevnem delu), v otroški sobi za vzpodbudo kreativnosti vnesli oranžne barve, v spalnico za dvig moške spolne energije vnesli nekaj rdeče barve. Pri rdeči moramo biti previdni. Rdeča barva greje, na dolgi rok za spalnice ni priporočljiva. Na dolgi rok so bolj priporočljivi pastelni odtenki hladnih barv (modra, zelena), ker hladijo energetsko telo.
Investicija za stranko ni bila previsoka, jo je bila sposobna speljati.  Že sedaj pa ugotavlja, da je bila to naložba v lepše, bolj kvalitetno življenje ter  zdravje in počutje.


Intervju  s stranko, ki ima je v svojem bivalnem okolju upoštevala principe barvne terapije in Feng Shui in Branko Urbanija, ki ji je svetovala ustrezno postavitev po principih Chromaterapije in Feng shui:
1.      Vprašanje - Branka
Kaj vas je navedlo k temu, da pri ureditvi svojega doma upoštevate elemente Chromaterapije in Feng shuija
1.      Odgovor  ga. Vilma
Že dlje časa prebiram članke in raznovrstno literaturo na to temo in sem začutila, da si želim življenjskih sprememb, boljšega počutja v svojem domu. Nasploh sem čutila, da nekaj v mojem domu, pa čeprav je hiša lepa, novejša, moderno opremljena, funkcionalna,…, ne ustreza. Počutila sem se nemirno, zjutraj sem se zbujala utrujena, zmanjkovalo mi je življenjske energije, preživljala sem težka obdobja, pravzaprav vsi v hiši. Začutila sem, da bo tovrstna sprememba ugodno vplivala name, na vse nas.
2.      Vprašanje - Branka
Katere so tiste najbolj bistvene spremembe, ki so bile opravljene pri  opremi vašega doma?
2.      Odgovor ga. Vlma
Največji efekt, katerega se najhitreje opazi, je vnos barv, glede na opravljeno barvno študijo. Hiša je takoj videti bolj živa, živahna, zanimiva, prijetna. Tudi postavitev  nekaterih pohištvenih kosov je drugačna, bolj smiselna, in ustvarjenih je več »varnih« predelov, kotičkov. Ločeni so deli prostora,, ki so namenjeni aktivnemu delu, študiju od predelov, ki so namenjeni počitku, sprostitvenim dejavnostim.  Zanimiva je tudi postavitev pohištvenih elementov v kuhinji, kjer je bistvena ločitev na predel, kjer se hrana pripravlja, hrani, kjer se energija koncentrira in predelom, kjer gre za odtoke energije, kjer se hrana čisti, pomiva posoda. 
3.      Vprašanje - jaz
Ste začutili kakšne spremembe pri vašem počutju, zdravju, drugačnih življenjskih razmerah, odnosih,…?
3.      Odogvor ga. Vilma
Predvsem se vsi rajši zadržujemo doma, nekako je čutiti večjo toplino v našem domu. Nekako se vnaša red tudi v naša življenja. Držim se načel energetskega in tudi fizičnega čiščenja doma. Vse česar ne potrebujem ne kopičim, vzdržujemo red in čistočo. Večjo pozornost namenjamo ustrezni postavitvi elementov, ki vzdržujejo energetsko ravnovesje v domu; vnašamo sveže cvetje, energijo ognja s prižiganje sveč ali namestitvijo dekorativnih elementov rdeče barve namesto živega ognja, imamo manjšo vodno fontano,  kateri redno menjamo vodo. Na ustreznim mestih so postavljene rastline v loncih. Skratka čutiti je, da je naš dom živ. Aja, pa še to,…ha, ha…. Odkar smo prestavili vhod v hiši na severno stran , dodali rdečo barvo na vhodu, se mi odpira tudi na področju financ. Tudi v preteklosti sem pridno delala, vendar do ustreznih prilivov nekako ni prihajalo, ali pa so bile pri tem težave. Ne vem ali je to povezano zgolj z vhodom, opažam le, da je finančna situacija boljša, prilivi so večji in pridem do njih na lahkotnejši način. Pa tudi sicer smo bolje organizirani; sin pravi, da se lažje pripravi k učenju, ker smo mu prestavili pisalno mizo na vzhodni del sobe, opažam tudi, da bolje spim, se mi je zgodilo, da sem tako trdno spala, da sem dvakrat celo zaspala za na delo, kar je pri meni nekaj novega. Skratka spremembe so očitne, tako vizualne, opazne pa tudi pri izboljšanju življenjskih razmer.
      4. Vprašanje - jaz
Ste morali narediti veliko drastičnih sprememb, je bila prejšnja postavitev taka, da ste lahko vnesli načela Feng shui in Chromaterapije?
      4. Odgovor ga. Vilma
Največji, najbolj drastični poseg je bila sprememba pozicije vhoda v hišo, katero smo že itak nameravali speljati. Sicer pa smo neskladja reševali z »dravili« Feng shui. V neustrezno postavitev vhodnih vrat in okna nasproti njih, nismo mogli posegati, zato smo za preprečitev odtoka energij namestili rastline ali pa obesili »mobile« pod strop. Med WC školjko in preostalim delom kopalnice smo namestili dekorativni predelni panel, prav tako v otroški sobi, namestili panel med spalni in štdijski  del sobe,…  Posluževali smo se racionalnih načinov ureditve prostora.
5        Vprašanje - jaz
Bi priporočili tudi drugim ureditev interiera po načelih Feng shiu in Chromaterapije   
4.      Odgovor ga. Vilma
Na vsak način.  Razmišljam, da si bom tudi delovno okolje uredila po teh principih. Od tedaj se držim teh energetskih načel tudi pri oblačenju. Ne poznam vseh in se bolj zanašam na svoj občutek. Za barve sem si zapomnila, da energija določene barve podpira posamezen dan: - ponedelje-bela, torek-rdeča, sreda-rumena, četrtek-modra, petek-zelena, sobota-viljolična, nedelja – oranžna. Sem si prav zapomnila, …ha, ha …?
                                                                                    Branka Urbanija 
                                                                                    www.indekor.info

Ni komentarjev:

Objava komentarja